Tuesday, January 22, 2013

Apek Conner Di bawah Penchala Link

Assalammualaikum,

Minggu lepas, aku telah dibawa oleh kawan-kawan ku ke satu tempat makan. Terletak di bawah jambatan (bukan di bawah jamban yer) Penchala Link. Menu makanan adalah sup tulang. Memang mantap sup tulangnya (melayu punyer bukan mamak punyer resepi), terasa herba dan rempah ratus yang secukupnya. Tempat tersebut adalah Apek Conner.

Aku tak tahu samada tempat ini legal atau tidak, sebab dia betul-betul bawah jambatan, boleh dengan kenderaan lalu lalang atas itu, kedengaran sepertu bunyi guruh aje. View nya tidak laa menarik sangat, tetapi boleh di cover dengan keenakkan rasa sup tulang tersebut.

Kalau tengok kepada gambar makanan aku itu dan termasuk air Nescafe O ais, harganya dalam Rm10.++; agak berpatutan. Cuma silap aku terorder minuman ber ais. Orang cakap kalau makan sup, kena minum air yang panas baru lagi terasa sup tersebut.Sekian, terima kasih

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

widget busuk.org

Labels

Batman (2) Business (18) Gundam (15) Hari Raya (7) HLJ (2) Kamen Rider (7) KFC (1) Kuala Lumpur (47) Langkawi (1) Life (94) LIMA (1) McD (1) Mecha (16) Merdeka (1) Movie (7) News (25) Pahang (2) Perak (4) Place (23) Pulau Pinang (1) Selangor (36) Terengganu (1) Toys (21)