Friday, July 20, 2012

Happy Fasting

Assalammualaikum Semua,


Ingin ku mengucapkan Selamat Menyambut Ramadan dan Selamat Berpuasa.

Kuih Raya

Time bulan puasa nie juga laaa ramai datang bawa sample kuih raya. Kan aku dah cakap, bukan aku tak nak beli, cuma korang kena tanya sama itu CUEPACS. Ada BONUS, adalah laa kuih raya, NO BONUS, No kuih raya, senangkan. Bukan apa ia adalah kehendak tambahan untuk menyambut Aidilfitri hohohho.


Selamat Berpuasa / Happy Fasting
(very very happy, you can stay healthy
body & soul and also your wallet..
hohohoho)
The rule is simple just follow as above.

Pasar Ramadan

Time-time nie laa sesuai nak diet, tapi jangan laa nak belasah masa berbuka nanti. Diet untuk badan dan juga poket, yer laa time nak berbuka nanti beli macam-macam, lauk 4 jenis, kuih-muih 4 jenis mahupun air juga 4 jenis, tapu sampai sahor, tue pun tak habis.

Gambar Hiasan
Gambar Hiasan

Gambar Hiasan


Iklan Sebelum Raya

Maka bermula laa iklan Hari Raya Aidilfitri. Macam-macam iklan ada, iklan kontervesi, iklan keagamaan, iklan Sale Raya, iklan petronas, iklan celcom dan lain-lain lagi. Ada yang best, ada yang tak puas hati, ada yang sedih, ada yang beri pengajaran dan juga yang entah hapa-hapa. Tapi aku layan aje laa, hiburan kan.
Iklan TV3
Iklan Petronas

Sale Sebelum Raya

Para peniaga pun tak kurangnya, mula laa aktiviti Sale nya. Sale sana, sale sini, 10%, 50%, 75% dan 100% diskaun diorang bagi. Dari business pakaian hingga perabut, memang menarik, poket pun menarik gak. Patut time nie laa boleh save duit, tapi nafsu nak barang baru menjelang raya nanti membuak-buak. Pantang orng sebelah beli, kite nak gak. pantang juga kalo rumah orang sebelah cantik, kite nak 2kali cantik dari tue. Erkkk tak tahan....
Iklan Sharp
Iklan Ikea

Lastly, aku nak mengucapkan juga Selamat Berbuka Puasa. 
Sekian terima kasih.

Di sunatkan lambatkan sahor dan di awalkan berbuka.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

widget busuk.org

Labels

Batman (2) Business (18) Gundam (15) Hari Raya (7) HLJ (2) Kamen Rider (7) KFC (1) Kuala Lumpur (47) Langkawi (1) Life (94) LIMA (1) McD (1) Mecha (16) Merdeka (1) Movie (7) News (25) Pahang (2) Perak (4) Place (23) Pulau Pinang (1) Selangor (36) Terengganu (1) Toys (21)